Maitohappobakteerien käytön merkitys
Miksi sinun pitäisi syödä maitohappobakteereja
Huono ruokavalio ja stressaavat elämäntavat aiheuttavat suuria haasteita suolistoflooralle. Tiedämme nyt, että suolistoflooran rikkauteen ja bakteerien määrään vaikuttavat elintavat ja syöminen. Mitä rikkaampi suolistofloora on, sitä vastustuskykyisempiä olemme sairauksia ja epätasapainoa vastaan. Epätasapainoinen ja vähäkuituinen ruokavalio sekä istumatyö vähentävät suolistoflooraa.
Antibiootit
Myös lääkkeillä voi olla kielteinen vaikutus suolistoflooraan. Antibiootit ovat yleinen syy suolistoflooran häiriöihin. Antibiootit tuhoavat suuren osan suolistofloorasta ja voivat häiritä suolistoflooran koostumusta tavalla, jonka palauttaminen voi kestää kauan. Suolistoflooraan kohdistuvan vaikutuksen aste riippuu hoidon kestosta ja antibioottityypistä - kapeakirjoisilla antibiooteilla on vähemmän vaikutusta kuin laajakirjoisilla antibiooteilla, ja pidemmillä hoitoajoilla on enemmän vaikutusta kuin lyhyillä hoitoajoilla.
Stressi vaikuttaa monimuotoisuuteen
Hiirillä tehdyt tutkimukset ovat osoittaneet, että stressi voi myös aiheuttaa muutoksia suolistofloorassa. Hiiret, jotka olivat stressaantuneita, koska ne oli siirretty tuntemattomiin häkkeihin, reagoivat vähentämällä bakteerien monimuotoisuutta suolistossaan. Toisissa kokeissa bakteerikoostumuksessa havaittiin siirtymistä suojaavista bakteereista, kuten laktobakteereista, tulehdusta aiheuttaviin niin sanottuihin gramnegatiivisiin bakteereihin, kun hiiret altistettiin stressille.
Maitohappobakteereilla on monia ominaisuuksia
Eri kantojen maitohappobakteerien ja bifidobakteerien säännöllinen käyttäminen edistää terveen suolistoflooran kasvua ja parantaa mikrobien monimuotoisuutta monien erilaisten hyödyllisten ominaisuuksien avulla.
Mikrobilääkkeiden tuotanto
- maitohappo ja muut orgaaniset hapot - luovat suolistossa suotuisan pH:n, joka torjuu huonoja bakteereja.
- bakteeriosiinit - proteiinipitoiset aineet, jotka estävät patogeenisten bakteerien kasvua.
- mikrobilääkkeet, kuten H2O2 (vetyperoksidi), joka estää myös huonojen bakteerien kasvua.
Estää tauteja aiheuttavien bakteerien (patogeenien) kasvua.
- maitohappobakteerit kilpailevat patogeenien (sairauksia aiheuttavien bakteerien) kanssa kiinnittymisestä suoliston soluihin. Mitä enemmän hyviä bakteereja kiinnittyy suolen limakalvoihin, sitä vähemmän huonoille bakteereille jää tilaa asettua suolistoon.
- maitohappobakteerit lisäävät liman muodostumista suolistossa, mikä vaikeuttaa taudinaiheuttajien tarttumista.
Immuunijärjestelmän säätely
- maitohappobakteereilla on säätelevä vaikutus immuunisoluihimme.
- hajottaa myrkkyjä, laktoosia jne.
- tukee omaa suolistoflooraa.
Tiivistelmä
Maitohappobakteerit eivät asu suolistossa pitkään, vaan ne toimivat tukena omalle vakiintuneelle suolistofloorallemme sen lyhyen ajan, jonka ne elävät suolistossa (noin 2-20 päivää).
Siksi onhyödyllistä saada säännöllisesti sekä maitohappo- että bifidobakteereja .
Ärtynyt suolisto, IBS, turvotus, suolistokaasut
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua IBS:stä ja herkkävatsaisuudesta.
Bakteerit, Suolistofloora, Vatsan terveys
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua suolistofloorasta ja hyvien bakteerien merkityksestä suolistomme terveydelle.
Vahvista lapsesi immuunijärjestelmää, sisältää hyviä bakteereja ja D-vitamiinia.
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua VAB:stä, vauvan immuunijärjestelmästä, hyvistä bakteereista ja D-vitamiinista.
Pullottava vatsa ja ilmavaivoja? Miten tasapainottaa suolistoflooraa
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua yhdestä Ruotsin yleisimmästä ongelmasta, nimittäin hyvästä ja tasapainoisesta suolistofloorasta.
S.Boulardii - probioottihiiva, joka pelastaa loman
Vuonna 1923 ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard matkusti Kaakkois-Aasiassa ja joutui keskelle koleraepidemiaa. Hän huomasi, että paikalliset valmistavat litsiluumun ja mangostaanin kuorista teetä koleran aiheuttaman akuutin ripulin lievittämiseksi, mikä sai hänet uteliaaksi.
Maitohappobakteerien käytön merkitys
Huono ruokavalio ja stressaavat elämäntavat aiheuttavat suuria haasteita suolistoflooralle. Tiedämme nyt, että suolistoflooran rikkauteen ja bakteerien määrään vaikuttavat elintavat ja syöminen. Mitä rikkaampi suolistofloora on, sitä vastustuskykyisempiä olemme sairauksia ja epätasapainoa vastaan.
Pienten lasten tärkeä suolistofloora
Suolistofloora vakiintuu ja kehittyy vähitellen eri vaiheissa näiden 1 000 päivän aikana. Monet tekijät vaikuttavat suolistoflooran monimuotoisuuteen ja koostumukseen.
Mikro-organismit ja probiootit
Sana "probiootti" keksittiin vuonna 1965, mutta alunperin se tulee kreikan kielen sanasta "elämän puolesta". Maailman terveysjärjestö (WHO) on sittemmin määritellyt sanan ja sen merkityksen....
Varmistettu selviytyminen ja patentoidut suojaustekniikat
Maitohappobakteerien ominaisuudet ja toiminta riippuvat niiden elinkelpoisuudesta isännän ruoansulatuskanavassa, jossa ne ensisijaisesti toimivat.
Matkakumppani, joka voi pelastaa lomasi
Matkoilla on olemassa riski vatsavaivoista ja vessassa vietetyistä lomapäivistä. Oikein valmistautumalla riskiä voidaan kuitenkin vähentää tai se voidaan poistaa.
Levoton vatsa
Ruoansulatuskanavan häiriöt - tai "vatsavaivat" - ovat valitettavasti nykyään laajalle levinnyt ongelma.
Suolistosta ja mikrofloorasta
Suolisto on raja kehon ulko- ja sisäpuolen välillä ja myös kehon tärkein kontaktin ja vaihdon alue.
Maitohappobakteereista
Mikro-organismeja esiintyy kaikkialla maapallolla, niin ihmisissä kuin eläimissäkin. Kaikessa vedessä, hengitysilmassa ja ruoassa, jota syömme.
Vatsan pullottaminen, turvotus ja suolistokaasut - ruotsalaisnaisten yleisimmät vatsavaivat.
Pullottava vatsa ja ilmavaivat ovat ruotsalaisnaisten ylivoimaisesti yleisimpiä vatsaongelmia.
Määrittely osoittaa bakteerikantojen erityisominaisuudet.
Esimerkiksi Lactobacillus acidophilus -kantoja on monia erilaisia, mutta niillä kaikilla ei ole samoja ominaisuuksia, vaan ne vaikuttavat ympäristöönsä eri tavoin.
Valmistajamme
Mikrobiologi, tohtori José Maria Rosell ja tohtori Edouard Brochu perustivat vuonna 1934 Institut Rosellin, joka on ollut probioottien kehittämisen maailmanlaajuinen edelläkävijä.
Vatsabarometri kertoo, miten ruotsalaisten vatsa jaksaa.
70 prosenttia sanoo, että heillä on ollut erityyppisiä vatsavaivoja viimeisten 12 kuukauden aikana.