Matkakumppani, joka voi pelastaa lomasi
Matkustamme kaukaisiin kohteisiin enemmän kuin koskaan ennen. Pelkästään Thaimaassa vierailee vuosittain yli 300 000 ruotsalaista. Mitä jännittävämpi ja kaukaisempi kohde, sitä suurempi on vatsavaivojen ja vessassa vietetyn loman riski. Oikein valmistautumalla riskiä voidaan kuitenkin pienentää tai se jopa poistaa.
"Matkaripuli" on maailmanlaajuinen ilmiö. Kun siirrymme mantereen yli tai mantereiden välillä, siirrymme myös eri bakteerikulttuurien välillä. Tämä tarkoittaa muutoksia ja vieraita bakteereja, jotka pääsevät yhtäkkiä vatsaan ja suolistoon pääasiassa ruoan ja juoman välityksellä. Tilastot osoittavat selkeästi tämän olevan laajalle levinnyt ongelma. Matkailubarometrin mukaan lähes 50 prosenttia matkustajista kärsii jonkinasteisesta "turistivatsasta".
Riskinäviikko vessassa
Matkaripulin riski vaihtelee matkakohteittain, ja pääasiallinen aiheuttaja on ruoka ja juoma. Kolmanneksessa tapauksista se on tunnettu ja pelätty kolibakteeri, joka häiritsee suolistoflooraa. Pahimmassa tapauksessa vietät viikon hotellin vessassa ja kärsit vatsan kouristelusta ja pahoinvoinnista.
Ainutlaatuinen aasialainenn maitohappohiiva
Vuonna 1923 ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard matkusti tutkimusmatkalle Kaakkois-Aasiaan, missä hän havaitsi, että asukkaat valmistivat litsluumun ja mangostanhedelmän kuorista teetä vatsavaivojen lievittämiseksi. Hän onnistui tunnistamaan ja eristämään hedelmistä ainutlaatuisen hiivan, jolla oli probioottisia ominaisuuksia ja jonka hän myöhemmin nimesi Saccharomyces Boulardii-hiivaksi.
S. Boulardiia on löytönsä jälkeen tutkittu tieteellisesti yli 100 kliinisessä tutkimuksessa maailmanlaajuisesti ja nykyisin se on myös LactiPlus TRAVEL -matkatuotteessa, joka on identtinen alkuperäisen tuotteen kanssa.
Nimensä veroinen tuote matkustettaessa
LactiPlus TRAVEL on maailman johtavan Lallemand Health Solutionsin Kanadassa valmistama tuote, joka sisältää S. Boulardii -bakteerin lisäksi laajan valikoiman hyvin tutkittua 4 miljardia elävää maitohappobakteeria ja bifidobakteeria kolmesta eri kannasta. Yksi kapseli päivässä, yksi pakkaus LactiPlus TRAVELia riittää yhdelle henkilölle 30 päivän matkalle. Parempaa matkakumppania tuskin voi kuvitella.
Ärtynyt suolisto, IBS, turvotus, suolistokaasut
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua IBS:stä ja herkkävatsaisuudesta.
Bakteerit, Suolistofloora, Vatsan terveys
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua suolistofloorasta ja hyvien bakteerien merkityksestä suolistomme terveydelle.
Vahvista lapsesi immuunijärjestelmää, sisältää hyviä bakteereja ja D-vitamiinia.
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua VAB:stä, vauvan immuunijärjestelmästä, hyvistä bakteereista ja D-vitamiinista.
Pullottava vatsa ja ilmavaivoja? Miten tasapainottaa suolistoflooraa
Kuuntele Stine Åsellin (tuotepäällikkö LactiPlus) ja Suzanne Axellin (toimittaja ja ohjelmajuontaja) keskustelua yhdestä Ruotsin yleisimmästä ongelmasta, nimittäin hyvästä ja tasapainoisesta suolistofloorasta.
S.Boulardii - probioottihiiva, joka pelastaa loman
Vuonna 1923 ranskalainen mikrobiologi Henri Boulard matkusti Kaakkois-Aasiassa ja joutui keskelle koleraepidemiaa. Hän huomasi, että paikalliset valmistavat litsiluumun ja mangostaanin kuorista teetä koleran aiheuttaman akuutin ripulin lievittämiseksi, mikä sai hänet uteliaaksi.
Maitohappobakteerien käytön merkitys
Huono ruokavalio ja stressaavat elämäntavat aiheuttavat suuria haasteita suolistoflooralle. Tiedämme nyt, että suolistoflooran rikkauteen ja bakteerien määrään vaikuttavat elintavat ja syöminen. Mitä rikkaampi suolistofloora on, sitä vastustuskykyisempiä olemme sairauksia ja epätasapainoa vastaan.
Pienten lasten tärkeä suolistofloora
Suolistofloora vakiintuu ja kehittyy vähitellen eri vaiheissa näiden 1 000 päivän aikana. Monet tekijät vaikuttavat suolistoflooran monimuotoisuuteen ja koostumukseen.
Mikro-organismit ja probiootit
Sana "probiootti" keksittiin vuonna 1965, mutta alunperin se tulee kreikan kielen sanasta "elämän puolesta". Maailman terveysjärjestö (WHO) on sittemmin määritellyt sanan ja sen merkityksen....
Varmistettu selviytyminen ja patentoidut suojaustekniikat
Maitohappobakteerien ominaisuudet ja toiminta riippuvat niiden elinkelpoisuudesta isännän ruoansulatuskanavassa, jossa ne ensisijaisesti toimivat.
Matkakumppani, joka voi pelastaa lomasi
Matkoilla on olemassa riski vatsavaivoista ja vessassa vietetyistä lomapäivistä. Oikein valmistautumalla riskiä voidaan kuitenkin vähentää tai se voidaan poistaa.
Levoton vatsa
Ruoansulatuskanavan häiriöt - tai "vatsavaivat" - ovat valitettavasti nykyään laajalle levinnyt ongelma.
Suolistosta ja mikrofloorasta
Suolisto on raja kehon ulko- ja sisäpuolen välillä ja myös kehon tärkein kontaktin ja vaihdon alue.
Maitohappobakteereista
Mikro-organismeja esiintyy kaikkialla maapallolla, niin ihmisissä kuin eläimissäkin. Kaikessa vedessä, hengitysilmassa ja ruoassa, jota syömme.
Vatsan pullottaminen, turvotus ja suolistokaasut - ruotsalaisnaisten yleisimmät vatsavaivat.
Pullottava vatsa ja ilmavaivat ovat ruotsalaisnaisten ylivoimaisesti yleisimpiä vatsaongelmia.
Määrittely osoittaa bakteerikantojen erityisominaisuudet.
Esimerkiksi Lactobacillus acidophilus -kantoja on monia erilaisia, mutta niillä kaikilla ei ole samoja ominaisuuksia, vaan ne vaikuttavat ympäristöönsä eri tavoin.
Valmistajamme
Mikrobiologi, tohtori José Maria Rosell ja tohtori Edouard Brochu perustivat vuonna 1934 Institut Rosellin, joka on ollut probioottien kehittämisen maailmanlaajuinen edelläkävijä.
Vatsabarometri kertoo, miten ruotsalaisten vatsa jaksaa.
70 prosenttia sanoo, että heillä on ollut erityyppisiä vatsavaivoja viimeisten 12 kuukauden aikana.