Våra tillverkare
Lallemand Health Solutions – världsledande i mer än 80 år
1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.
Lallemand Inc., moderbolaget till Lallemand Health Solutions, grundades redan i slutet på 1800-talet av Fred Schurer som kallades ”Lallemand” då han kom från Alsace som en gång delades av Frankrike och Tyskland.
1998 går Lallemand Health Solutions och Institut Rosell ihop och med sammanförda kunskaper och erfarenheter om bakterier och jäst utvecklades ett intensivt forskningsprogram för dokumentation, utveckling och framställning av probiotika och probiotisk jäst.
2011 går Lallemand Health Solutions ihop med Harmonium International och tillsammans är de idag världens största tillverkare av dokumenterade probiotikastammar och probiotisk jäst, representerade i 45 länder och på 5 kontinenter.
Lallemand Health Solutions har fler än 500 probiotiska formuleringar i mer än 60 länder, såväl kundspecifika som egenutvecklade, samt ett flertal patenterade skyddstekniker. Idag arbetar mer än 100 personer och 50 forskare dagligen med utveckling och forskning inom företaget.
Lallemand Health Solutions är huvudsakligen baserade i Kanada där de producerar levande och livskraftig probiotika av högsta kvalitet i farmaceutisk miljö. Anläggningarna är certifierade enligt GMP och tillverkningen följer mycket stränga kvalitetskrav för att garantera effektivitet och säkerhet för de olika probiotikakulturerna.
Lallemand Health Solutions arbetar nära det vetenskapliga samfundet och ledande universitet och var först i världen med att redan 1999 implementera ett avancerat program för genetisk karakterisering av probiotikastammar i syfte att fastställa såväl säkerhet som stamspecifika egenskaper för de olika stammarna. Med vetenskapen i fokus står Lallemand Health Solutions för kvalitet genom:
- Säkerhet – toxikologiska studier och säkerhetsstudier på människa
- Stabilitet genom urval av stammar, innovativa teknologier och patenterade skyddstekniker
- Karakterisering av stammar
- Stamspecifik dokumentation
- Kliniska studier med tredje part, sjukhus och institutioner
-> Se filmen om hur stammarna i LactiPlus tillverkas.
PiLeJe Industries
PiLeJe grundades 1991 och startade då sin forskning om tarmens mikrobiom. PiLeJe insåg att de hundra tusen miljarder mikroorganismer som lever i tarmen kunde ha en enorm inverkan på hälsan. Forskningen utökades för att karakterisera probiotiska stammar och ta reda på hur de påverkar hälsan och bestämma de mest fördelaktiga doserna.
PiLeJe är idag europas ledande aktör inom probiotiska kosttillskott och mikronutrition och arbetar nära det vetenskapliga samfundet.
Känslig tarm, IBS, Uppblåsthet, Gaser
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar IBS och Känslig tarm.
Bakterier, Tarmfloran, Maghälsa
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om tarmfloran och de goda bakteriernas betydelse för vår maghälsa
Stärk ditt barns immunsystem, Goda Bakterier och D-Vitamin
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om VAB, Barnets immunsystem, Goda bakterier och D-Vitamin
Uppblåst och gasig mage? Så återfår du balansen i tarmfloran
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de diskuterar ett av de vanligaste problemen i Sverige, nämligen en god och balanserad tarmflora.
S.Boulardii - Den probiotiska jästen som räddar semestern
Året är 1923. Den franska mikrobiologen Henri Boulard är på genomresa i Sydostasien och hamnar mitt i en koleraepidemi. Han upptäcker att lokalbefolkningen gör té på skalet av litchi- och mangostanfrukt för att lindra den akuta diarré som koleran ger, vilket gör honom nyfiken..
Vikten av att äta mjölksyrabakterier
Dålig kosthållning och ett levnadssätt med hög stress utsätter tarmfloran för stora utmaningar. Man vet idag att tarmflorans artrikedom och bakteriemängd påverkas av hur vi lever och vad vi äter och att ju större artrikedom tarmfloran har, desto bättre motståndskraft har vi motsjukdom och obalans.
De lilla barnets viktiga tarmflora
Tarmfloran etableras och utvecklas gradvis i olika stadier under dessa 1 000 dagar. Mångfald och sammansättning i tarmfloran påverkas av flera faktorer..
Mikroorganismer och probiotika
Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...
Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker
Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.
Resesällskapet som kan rädda semestern.
När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli
Orolig mage
Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.
Om tarmen och mikrofloran
Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.
Om mjölksyrabakterier
Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.
Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.
Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt
Våra tillverkare
1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.
Magbarometern berättar hur svenska magar mår.
70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.