S.Boulardii - Den probiotiska jästen som räddar semestern
Tarmen, patogenerna och den probiotiska jästen
Året är 1923..
Den franska mikrobiologen Henri Boulard är på genomresa i Sydostasien och hamnar mitt i en koleraepidemi. Han upptäcker att lokalbefolkningen gör té på skalet av litchi- och mangostanfrukt för att lindra den akuta diarré som koleran ger, vilket gör honom nyfiken.
Upptäckten av världens första probiotiska svamp
Henri bestämde sig för att närmare studera frukterna närmare och finner en jästsvamp med unika egenskaper. Världens första probiotiska jästsvamp är därmed upptäckt.
Henri Boulard namngav jästsvampen Boulardii efter sitt eget efternamn och sålde sedan sin forskning och patent till ett franskt läkemedelsbolag på 50-talet som tog forskningen vidare. Sedan dess har Boulardii studerats vetenskapligt i fler än 100 kliniska prövningar och finns idag i läkemedel mot diarré i mer än 90 länder världen över.
Montezumas hämnd
Ett populärt epitet av ett mindre trevligt tillstånd; turistdiarré. Namnet är hämtat från Aztekernas härskare, Montezuma som var känd för sin utpräglade grymhet. Ca 10 miljoner turister drabbas av s.k. turistmage årligen och nästan hälften av de som reser till tropiska länder.
Infekterad eller otillräckligt tillagad mat och dryck är de vanligaste orsakerna till turistdiarré som kan vara mer eller mindre omfattande och något man dessutom kan drabbas av flera gånger under sin resa. Det är också olika från person till person hur mycket man drabbas, har man otur kan hela den välbehövliga semestern ödeläggas.
Det är främst bakterierna E.coli (ETEC), salmonella, shigella och campylobacter som ställer till med problem, men även parasiter kan ställa till det för våra tarmar och då under längre tid.
Effektiv hjälp med Saccharomyces Boulardii
Saccharomyces Boulardii har visat sig kunna ge effektiv hjälp vid turistmage tack vare sin unika förmåga att binda skadliga bakterier i tarmkanalen och oskadliggöra dem genom att föra ut dem med avföringen innan de kan frigöra de toxiner som skapar symtom.
Probiotika 2.0 – LactiPlus Travel
LactiPlus Travel framställs av Lallemand Health Solutions, en av världens främsta företag inom framställning, forskning och utveckling av probiotika.
Produkten innehåller en fördelaktig kombination av både mjölksyra- och bifidobakterier och Saccharomyces Boulardii, vilket ger en produkt med bredare egenskaper än med mjölksyrabakterier och jäst var för sig.
Skillnaden som gör skillnaden
Det är skillnad på jäst och jäst och det är inte alltid lätt att veta vad som är vad. Vår vanliga bageri- och bryggerijäst heter Saccharomyces cerevisiae. Den probiotiska jäst som upptäcktes på 20-talet i Sydostasien heter Saccharomyces cerevisiae boulardii.
Trevlig resa!
Känslig tarm, IBS, Uppblåsthet, Gaser
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar IBS och Känslig tarm.
Bakterier, Tarmfloran, Maghälsa
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om tarmfloran och de goda bakteriernas betydelse för vår maghälsa
Stärk ditt barns immunsystem, Goda Bakterier och D-Vitamin
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de pratar om VAB, Barnets immunsystem, Goda bakterier och D-Vitamin
Uppblåst och gasig mage? Så återfår du balansen i tarmfloran
Lyssna på Stine Åsell (Produktchef LactiPlus) och Suzanne Axell (Journalist & Programledare) när de diskuterar ett av de vanligaste problemen i Sverige, nämligen en god och balanserad tarmflora.
S.Boulardii - Den probiotiska jästen som räddar semestern
Året är 1923. Den franska mikrobiologen Henri Boulard är på genomresa i Sydostasien och hamnar mitt i en koleraepidemi. Han upptäcker att lokalbefolkningen gör té på skalet av litchi- och mangostanfrukt för att lindra den akuta diarré som koleran ger, vilket gör honom nyfiken..
Vikten av att äta mjölksyrabakterier
Dålig kosthållning och ett levnadssätt med hög stress utsätter tarmfloran för stora utmaningar. Man vet idag att tarmflorans artrikedom och bakteriemängd påverkas av hur vi lever och vad vi äter och att ju större artrikedom tarmfloran har, desto bättre motståndskraft har vi motsjukdom och obalans.
De lilla barnets viktiga tarmflora
Tarmfloran etableras och utvecklas gradvis i olika stadier under dessa 1 000 dagar. Mångfald och sammansättning i tarmfloran påverkas av flera faktorer..
Mikroorganismer och probiotika
Ordet probiotika myntades redan 1965, men kommer ursprungligen från grekiskan ochbetyder ”för livet”. Världshälsoorganisationen WHO har senare definierat ordet och dessbetydelse...
Säkrad överlevnad och patenterade skyddstekniker
Egenskaperna och aktiviteten hos mjölksyrabakterier beror på deras på deras livsduglighet i mag-tarmkanalen hos värden där de primärt verkar.
Resesällskapet som kan rädda semestern.
När man reser finns det risk för att magen kommer i olag och semestern får tillbringas på toaletten. Men med rätt förberedelser kan risken minskas, eller helt utebli
Orolig mage
Störningar i mag-tarmkanalen – eller ”orolig mage” – är dessvärre ett utbrett problem idag.
Om tarmen och mikrofloran
Tarmen är gränsen mellan utsidan och insidan av kroppen och också kroppens viktigaste område för kontakt och utbyte.
Om mjölksyrabakterier
Mikroorganismer finns överallt på jorden och i såväl människor som djur. I allt vatten, i luften vi andas och i maten vi äter.
Ballongmage, uppblåst och gasig - vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
Ballongmage, uppblåst och gasig är de absolut vanligaste magbesvären hos svenska kvinnor.
Karakterisering visar bakteriestammarnas speciella egenskaper.
Det finns många olika stammar av exempelvis Lactobacillus acidophilus, men alla har inte samma egenskaper, utan påverkar sin miljö på olika sätt
Våra tillverkare
1934 grundades Institut Rosell av mikrobiologen Dr José Maria Rosell och Dr Edouard Brochu och står idag som pionjärer för utvecklingen av probiotika i världen.
Magbarometern berättar hur svenska magar mår.
70% uppger att de haft olika typer av magbesvär den senaste 12 månadersperioden.